Ajuntament de Ferreries
LOGO
De juny a octubre 2020. Juny obert els dijous, divendres, dissabtes i diumenges, de 19 a 23 hores
Restaurant Liorna (c/Ecònom Florit, 9 - Ferreries)

EXPOSICIÓ PERMANENT DE PINTURA DE JAMES (LLUÍS PONS ORFILA)

Data i hora: De juny a octubre 2020. Juny obert els dijous, divendres, dissabtes i diumenges, de 19 a 23 hores
Lloc: Restaurant Liorna (c/Ecònom Florit, 9 - Ferreries)

"James" Lluís Pons Orfila (Maó, Menorca, 1970). Pintura, Il.lustració, Còmic i Humor gràfic.

Artista menorquí de formació autodidacta, es defineix com a un dibuixant que pinta, doncs la seva obra és hereva, en certa manera, de la seva precoç inclinació per l'humor gràfic, el còmic i la il·lustració.

El seu primer contacte amb els pinzells es produeix a finals dels anys 70, quan assisteix a classes de dibuix i pintura, a l'Ateneu de Maó (Menorca), de la mà de la pintora Dolors Boettcher. No obstant això, en plena pubertat, abandona aquesta disciplina. Durant la seva etapa estudiantil, a mitjans dels 80, en què la seva producció es centra exclusivament en el còmic, és batejat de forma casual amb el sobrenom de "James", convertint-se en el seu segell artístic. La seva passió pel dibuix segueix creixent, fins que a la dècada dels 90, participa en un taller de còmic organitzat pel dibuixant català Ramon Vila i entra en contacte amb un nodrit grup d'il·lustradors.

D'aquesta experiència neix la revista d'humor menorquí "Idò, el Biocòmic" (1996), la qual té una efímera existència.

Després de seguir el seu camí en solitari i guanyar diversos certàmens d'humor gràfic i il·lustració, a principis de l'any 2000 reprèn els pinzells i el seu interès per experimentar sobre formats de major envergadura i l'ús de tècniques mixtes, deriven en la seva peculiar registre artístic actual. Des de llavors, la seva obra fresca i desinhibida d'aire pop figuratiu, ha estat reconeguda i premiada en exposicions i convocatòries d'àmbit insular, arribant a ser adquirida per clients d'Europa i els Estats Units.

Ho Organitza: Restaurant Liorna - Ferreries
Hi Col·labora:
 

Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut